حـــــــــلما

نقش زنان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
Continue

ســـلام


به وبلاگ من خوش آمدید امیدوارم لحظات خوبی داشته باشید. برای تبادل لینک و یا مشاهده پروفایل من میتوانید از لینک های زیر استفاده کنید لطفا نظر یادت نره

پروفایل من - تماس با من

نویسندگان
برای رسیدن به بلندای بخشندگی باید از آز وجود خویش بگذری.


آخرین مطالب
آب و هوا
اوقات شرعی
فرازی از وصیت نامه شهدا
وصیت شهدا
حدیث
حدیث موضوعی
شوخ طبعی های دفاع مقدس
مهدویت امام زمان (عج)
طبقه بندی موضوعی
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
۱۵ دی ۹۴ ، ۰۱:۲۲

مبارزات زنان

مبارزات زنان از گذشته تا امروز



زن در اسلام داراى هویت مستقل مى‏باشد. زنان نمونه‏اى که در قرآن کریم از آنان یاد شده است بهترین گواه این مطلب هستند.

آسیه، مادر و خاله حضرت موسى(ع)، همسر عمران، مریم(ع)، بلقیس، دختران شعیب پیامبر، ساره، هاجر، ... هر کدام نمونه و شاهدى بر این مسئله‏اند.

در تاریخ اسلام، فداکارى مؤثر و کامل سیاسى، اقتصادى حضرت خدیجه(س) به عنوان مؤثرترین عامل دفاع در اوضاع سخت مبارزه ثبت شده است.


 ایشان حتى لحظه‏اى دست از اعتقاد خود بر نداشت و در تنگى معیشت و سختى روزگار یادى از رفاه و دارایى خویش نکرد. از دست رفتن دفاع سیاسى، مالى، اقتصادى و اجتماعى ایشان به حدى تأسف‏بار بود که سال وفات ایشان و عموى پیامبر به نام «عام الحزن» از سوى پیامبر خدا(ص) اعلام شد.

فاطمه زهرا(س) از کودکى با حمایت از پیامبر اکرم در برابر فشار و آزار کفار و مشرکان در مکه به دفاع از اسلام و عقاید راستین آن پرداخت.

در غوغاى سقیفه مبارزه آگاهانه و فرهنگى فاطمه زهرا با سخنرانى در مسجد و رفتن نزد مهاجرین و انصار در موضوع فدک و خلافت، ادامه همان راه بود. زنان در غزوات و جنگ‏هاى صدر اسلام حضورى فعال نشان دادند. در نبرد احد پیامبر مجروح شد. پرستارى و شست و شوى زخم ایشان و حضرت على(ع) بر عهده فاطمه(س) بود. در جنگ خندق حضرت زهرا در تهیه آذوقه و نان براى رزمندگان اسلام مشارکت داشت. در غزوه احد نسیبه جراح (ام‏عماره دختر کعب)، به رغم شهادت فرزندش به دفاع از حضرت پیامبر پرداخت. ام‏ایمن (یرکه دختر ثعلبه بن عود) نیز در جنگ احد در آبرسانى و پرستارى کمک مى‏کرد. در جنگ خندق ام‏عطیه انصارى در تهیه غذا، نگهدارى کودکان و تشویق نوجوانان به حفر خندق، مسلمانان را یارى مى‏داد.(1)

در جنگ خیبر 23 تن از زنان در اردوگاه اسلام حاضر شدند و پیامبر گرامى اسلام ضمن تقدیر از آنان دستور داد به مساعدت مجاهدان راه خدا، معالجه زخمیان، آب‏رسانى و امداد بپردازند. صفیه دختر عبدالمطلب، ام‏ایمن، نسیبه، ام‏عطیه انصارى، آسیه بنت‏قیس و برخى از زنان بنى‏غفار جزء این گروه بودند.(2)

با توجه به اهمیت مبارزه با روم در جنگ تبوک و تشکیل ستاد جنگ در مسجدالنبى، پشتیبانى ستاد جنگ جهت جمع‏آورى کمک‏هاى مردمى به زنان واگذار شد.

در این جنگ علاوه بر مشارکت اقتصادى و پشتیبانى مالى با اهداى گوشواره و خلخال، زنان در حفظ امنیت شهر و اداره آن، حراست از اموال در غیاب مردان شرکت داشتند.

در قیام خونبار عاشورا همسر مسلم بن‏عوسجه، مادر وهب و مادر عمرو بن‏جناده به دفاع از حرم آل‏رسول پرداختند و در این راه مادر وهب و عروس وى به شهادت رسیدند. همسر زهیر بن‏قین، زن مسلم بن‏عوسجه، همسر هانى بن‏عروة و ... فرزندان‏شان را براى رفتن به میدان جهاد تشویق کردند.

حضرت زینب کبرا(س)، ام‏کلثوم، سکینه، دختران امام على(ع)، رباب و عاتکه (همسران امام حسین) و دیگر زنان بنى‏هاشم در روز عاشورا و پس از آن با ایراد خطبه و سخنرانى، شعرگویى و حماسه‏سرایى، اقامه عزادارى و ... به تبلیغ پیام شهدا پرداختند.

در تاریخ مبارزات ضد استعمارى زنان مسلمان نمونه‏هایى چون جمیله بوپاشا، لیلا خالد، آمنه دپور، رشیده عبیده و ... دیده مى‏شوند. متأسفانه معرفى آنان به حدى ضعیف است که جز نامى در مطبوعات از آنان دیده نمى‏شود و به آسانى فراموش شدند در حالى که بخصوص در فلسطین بار گران مقاومت و دفاع بر دوش زنان نیز سنگینى مى‏کند.

در تاریخ مبارزات ایرانیان، زنان در مشروطه نقش بارز و چشمگیرى نشان دادند. حضور آنان در مبارزات مسلحانه همراه ستارخان با لباس مردانه، مقاومت در برابر گرفتن وام از روسیه و ...، نمونه‏هایى از حضور زنان ایرانى مى‏باشد.

انقلاب اسلامى ایران چون خورشیدى در تاریخ مبارزات ایرانیان مى‏درخشد. زنان در طول مبارزات قبل از پیروزى انقلاب با عضویت در گروههاى مبارز، پشتیبانى برادران رزمنده (که برخى از آنان به زندگى مخفى روى آورده بودند)، پشتیبانى از فعالیت‏هاى برادران در فعالیت‏هاى مسلحانه و ... نقش فعالى داشتند.

مبارزانى چون خانم طاهره دباغ، زهرا رهنورد، خانم احتشام‏رضوى (نواب صفوى)، خانم کبرا سل‏پور (همسر شهید اندرزگو)، خانم اکبرنژاد (همسر شهید جهان‏آرا)، ... از این گونه زنان بودند.

علاوه بر آن، نقش زنان در تظاهرات و راهپیمایى‏ها به حدى چشمگیر بود که همگان بخصوص غربى‏ها را به تعجب وا مى‏داشت.

بعد از بیست و دوم بهمن و در اولین روزهاى پیروزى، زنان اسلحه بدست براى پاسدارى از انقلاب اسلامى وارد میدان شدند.

در درگیرى‏هاى کردستان، زنان به عنوان مبلّغ، گروه درمانى و پاسدار به حفاظت از دستاوردهاى انقلاب اسلامى پرداختند.

دوران دفاع مقدس به عنوان بارزترین صحنه حضور زنان انقلابى ایران یادآور دلاورى‏ها و شجاعت‏هاى زنان صدر اسلام است.

در تاریخ اسلام هر جا که جلوه‏اى از حق گویى و حق‏خواهى نمایانگر است و مردان قیام کرده‏اند، زنى در کنار آنان است. در کنار موسى(ع)، آسیه است. همراه عیسى(ع)، مریم. در کنار پیامبر، خدیجه(س)، همراه على(ع)، فاطمه زهرا(س) و در کنار رزمندگان اسلام در ایران، شیرزنانى دلیر که با شجاعت خویش ثابت کردند فاطمه‏گو، فاطمه‏خو و فاطمه‏مرام هستند

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۱۰/۱۵
بهاره پویش

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی